Suceava, primul județ în care s-a început repartiția pachetelor de igienă destinate persoanelor defavorizate. Anunțul a fost făcut de subfrecetul județului, Daniel Prorociuc.

Acesta a precizat că produsele de igienă sunt acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Daniel Prorociuc a precizat că județului Suceava i-au fost alocate 60.922 de pachete cu produse de igienă.

Pachetele conțin: periuţă de dinţi 5 bucățo, pastă de dinţi, săpun lichid 500 ml, şampon copii 800 ml, şampon adulţi 500 ml şi detergent de rufe 2700 grame.

Marți au fost recepționate 20.241 de pachete de igienă (33,2% din total) în localitățile: Suceava, Șcheia, Adâncata, Hânțești, Zvorâștea, Zamostea, Grămești, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, Șerbăuți, Calafindești, Grănicești, Mălini, Slatina, Valea Moldovei, Stulpicani, Ostra, Dornești, Rădăuți, Horodnic de Sus, Marginea, Voitinel, Vicovu de Jos, Putna, Frătăuții noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Vicovu de Sus, Straja, Ulma și Brodina.

Subprefectul județului a spus că după finalizarea recepției în toate UAT-urile din județ va începe distribuția pachetelor de igienă către primele două categorii de beneficiari așa cum sunt acești definiți în conținutul Ordonanței de Urgență 84/2020:

– Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
– Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Daniel Prorociuc a explicat că programul POAD contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată), materiale școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.


Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here