Ion Lungu a discutat cu ministrul Fondurilor Europene despre alocările bugetare. Primarul Sucevei a participat luni, la Ministerul Fondurilor Europene, la o întâlnire cu ministrul Marcel Boloș. Discuțiile s-au axat pe tema alocărilor bugetare pentru perioada de programare 2021-2027, la nivel urban- pe cele 8 Programe Operaționale Regionale.

Ion Lungu a declarat că s-a convenit ca fondurile alocate municipiilor reședință de județ, buget predefinit, să se facă în felul următor: 35% în mod egal pentru toate municipiile reședință de județ și 65% în funcție de numărul de locuitori la nivel de fiecare municipiu reședință de județ.

De asemenea, s-a stabilit că dacă nu se va reuși să se acopere cu contracte în proporție de 70% din bugetul repartizat în primii 3 ani de programare, sumele neangajate să se constituie ca un fond comun disponibil tuturor orașelor din regiunea respectivă.

Primarul Sucevei a explicat că administrațiile locale care implementează proiecte la nivelul zonei urbane funcționale vor avea un bonus, urmând să se stabilească modul în care va fi acordat acest bonus.

Ion Lungu a spu că municipalitatea suceveană este interesată să promoveze proiectul Transport metropolitan la nivelul Zonei Urbane Funcționale Suceava.

Edilul a concluzionat că la Ministerul Fondurilor Europene a fost o discuție profesionistă și utilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.