Primarul Sucevei, Ion Lungu, face eforturi pentru ca, până la începutul noul an de învățământ, unitățile de învățământ din municipiu să fie dotate cu un sistem on-line performant prin care să se poată derula cursurile. Ion Lungu a declarat joi că, având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 la acest moment, este aproape imposibil să înceapă noul an școlar în varianta clasică, cu toți copiii prezenți în clasă. Cel mai probabil scenariu, așa cum se preconizează, va fi varianta de predare hibrid: cu elevi în clasă și elevi în sistem on-line de acasă. Tocmai de aceea se fac deja pregătiri și se achiziționează echipamentele necesare.

Ion Lungu a explicat că dacă lucrurile se agravează este posibil ca sistemul de învățământ să se desfășoare on-line în totalitate.

„În oricare din ultimele două variante este necesar un sistem on-line performant montat în școli. Aceste concluzii s-au conturat după discuțiile pe care le-am avut luni și marți la primărie cu directorii de licee și școlile gimnaziale din oraș. Așteptăm să vină cele 742 de tablete de la Guvern care sunt la licitație. De asemenea, am discutat astăzi cu specialiștii în echipamente informatice de la școli și cu prestatorii de servicii în domeniul IT de la o parte din unitățile de învățământ. S-au aprobat prin vot următoarele dotări la fiecare clasă: internet fizic cablat; laptop sau calculator; video proiector; cameră web. La discuții au participat și reprezentanții operatorilor în domeniu: RC-RDS, Romtelecom și Vodafone.Așteptăm propunerile școlilor cu necesarul de echipamente până luni 3.08.2020 să facem ședință de îndată a Consiliului Local să le punem la dispoziție sumele necesare pentru a pregăti sălile de clasă în sistem on-line până la data de întâi septembrie.”, a precizat Ion Lungu.

 

Oferta SAVCOM 14-20 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here