Un libian și un algerian prinși la Vicovu de Sus după ce au intrat ilegal în România.

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au depistat și reținut doi cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost preluate de autoritățile ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Polițiștii de frontieră au depistat pe raza localității Vicovu de Sus două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, deși inițial au declarat că amândoi sunt din Libia, polițiștii de frontieră au stabilit că unul este din Libia, iar celălalt este din Algeria, ambii în vârstă de 25 de ani.

Cei doi au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele două persoane au fost preluate de autoritățile de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

Oferta SAVCOM 1-6 Martiue OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here