Ministrul de externe al Israelului, Yair Lapid, a vizitat duminică Vama Siret dar și tabăra e refugiați din această localitate. El a fost însoțit de ambasadorul Israelului în România, David Saranga, șeful, DSU-Raed Arafat și de președintele CJ Suceava-Gheorghe Flutur.

După vizită Gheorghe Flutur a declarat că ministrul israelian a apreciat modul în care autoritățile sucevene s-au organizat în Vama Siret dar și faptul că societatea civilă a arătat solidaritate față de refugiații ucraineni.

”Am prezentat strategia de aici din Vama Siret, din punctul de coordonare, a pus întrebări. A fost apreciativă concluzia de final pentru modul cum suntem organizați pentru că pe aici au trecut de la începutul războiului peste 200.000 de oameni, 122.000 de adulți și 85.000 de copii. Au fost perioade când am avut 700 de intrări pe oră. Nu au fost probleme deosebite și trebuie să mulțumesc încă o dată autorităților, voluntarilor, societății civile în general. Solidaritatea a funcționat foarte bine”, a declarat Gheorghe Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.