Atac dur la coaliția de guvernare lansat de deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi. Aceasta susține că cei aflați la guvernare nu mai respectă nimic din ceee ce au promis românilor în campania electorală.

Mirela Adomnicăi se întreabă cum este posibil ca premierul să se laude cu creșteri economice și în același timp să nu se găssească fonduri pentru creșterea alocațiilor copiilor dar nici pentru creșterea salariului minim.

Deputatul PSD de Suceava spune că unul din trei copii din România este în risc de sărăcie sau de excluziune socială și că anunțatele creșteri economice nu sunt resimțite de populație – așa cum ar fi normal.

Redăm declarația de presă a deputatului PSD de Suceava Mirela Adomnicăi:

”Deputații din Comisia de Muncă ai coaliției PNL-USRPLUS-UDMR au eliminat majorarea în etape a alocațiilor copiilor, așa cum prevedea OUG 123/2020. Așadar, guvernanții și parlamentarii aflați la putere nu mai respectă absolut nimic din ceea ce au promis românilor.

Alocațiile copiilor nu vor mai crește cu 20% de la 1 Iulie 2021, nici cu încă 20% de la 1 Ianuarie 2022, ci vor fi doar ajustate cu rata inflației, asta însemnând practic doar vreo 10 lei în plus.

În tot acest timp premierul Câțu se laudă cu creșteri economice record, dar nu știu cum se face că pentru alocații nu se găsesc niciodată bani, asta în timp ce tot aflăm că se risipesc o mulțime de fonduri pe diverse alte lucruri.

Oare guvernanții noștri cunosc realitatea tristă din țara noastră, că unul din trei copii din România se găsește în risc de sărăcie sau de excluziune socială, ceea ce ne face ”campioni” în întreaga Uniune Europeană la acest aspect?

O fi spectaculoasă creșterea noastră economică, dar oare e normal să fie obținută cu prețul sărăciei unuia din trei copii români? Asigurarea unor condiții decente de trai, de educație pentru copii noștri, inclusiv prin acordarea unor alocații mărite ar trebui să fie una dintre principalele priorități, pentru că investind în copii, investim în viitorul acestei țări până la urmă!

În loc să găsească soluții la problemele țării, actuala guvernare mai degrabă le acutizează și ne convingem de acest lucru în fiecare zi.

Suntem anunțați cu nonșalanță că pentru alocații nu sunt bani, pentru creșterea salariului minim nu sunt bani, pentru pensii mărite conform legii iarăși nu sunt bani și atunci ne întrebăm la ce folosește acest festivism ieftin legat de creșteri economice record, de așa-zisa creștere a puterii de cumpărare, dacă majoritatea categoriilor sociale ale populației nu simt absolut deloc aceste creșteri.”

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here