Ca urmare a solicitării făcute de Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta a avut vineri o întâlnire în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru a discuta la fața locului despre modernizarea Vămii Siret. Au participat Directorul general al Direcției Generală a Vămilor, Marcel Mutescu, Directorul executiv al Direcției Regionale Vamale, Dănuț Bolohan, Șef secție Drumuri Naționale Suceava, Romeo Caciuc, senatorul Constantin – Daniel Cadariu și Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu. Finanțarea obiectivului de investiții, cu o valoare care depășește 10 milioane de Euro, se face prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), a precizat Gheorghe Flutur.
Președintele CJ Suceava a spus că s-a discutat la fața locului despre urgențele pe care le va rezolva acest proiect: scurtarea timpilor de staționare în punctul vamal prin montarea unui sistem de scanare tip portal, îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru personalul vamal, reparații capitale și extinderea clădirilor, îmbunătățirea aspectului general, înlocuirea instalației sanitare și racordarea punctului de frontieră la alimentarea cu apă potabilă și la sistemul de canalizare a orașului Siret – recent finalizat, reabilitarea copertinelor, a instalațiilor de iluminat și de furnizare a agentului termic, precum și asfaltarea drumului de la Siret până în vamă. Biroul Vamal de Frontieră Siret este unul dintre cele mai importante birouri vamale din punct de vedere strategic și geografic ce asigură, la frontiera Uniunii Europene, controlul vamal asupra tuturor categoriilor de mărfuri, cu un debit de peste 600.000 autovehicule anual, drept care, trebuie să arate și să funcționeze corespunzător.
,,Este încă unul dintre proiectele care au stagnat în perioada guvernării PSD. După repetate demersuri, în care am avut în vedere importanța Biroului Vamal Siret și necesitatea modernizării acestuia, astăzi putem vorbi, în sfârșit, despre un proiect ce urmează a fi realizat cu fonduri europene.
În data de 10.03.2020, a fost emisă Hotărârea Guvernului României nr. 188 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ,,Modernizarea Biroului Vamal de Frontieră Siret, în vederea fluidizării traficului în punctul de trecere transnațională de pe frontiera de nord a României – DN2 (E85)”. Între timp au fost parcurse toate etapele prevăzute realizării documentației necesare pentru finanțare”, a mai explicat președintele CJ Suceava.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here