sursa foto:editia.ro

Motociclist încătușat după ce a ajuns în șanț în timpul unei urmăriri. Incidentul s-a petrecut pe DJ209G, pe raza comunei Brodina, sat Falcău.

Un tânăr a fost încătușat de polițiști în șanț, după ce s-a răsturnat cu motocicleta.

Vineri seară, în jurul orei 19.58, o patrulă de poliție din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, a observat pe direcția Straja-Ulma, circulând două motociclete.

Ultima motocicletă nu avea aplicată plăcuța cu numărul de înmatriculare iar motociclistul nu purta cască. S-a efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase, conducătorul motocicletei neoprind la semnalele autospecialei de poliție, mărind viteza.

S-a procedat la urmărirea motocicletei folosind semnalele acustice și luminoase și folosindu-se sistemul de portavoce motociclistul fiind somat. Conducătorul motocicletei și-a continuat deplasarea pe DJ209G, virând stânga pe drumul forestier ”Ascunsu”.

La un moment dat, motociclistul a pierdut controlul motocicletei și a intrat în decorul de pe partea stânga a sensului de mers. Acesta a fost imobilizat și încătușat pe loc.

Motociclistul a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Straja.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date europeană, a rezultat faptul că motocicleta cu care a fost depistat acesta este înmatriculată în Italia și figurează ca fiind furată din data de 30.05.2012.

Motocicleta a fost transportată și indisponibilizată la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se continuă cercetările cu privire la infracţiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.