Muncitor de la AMBRO mort în spital în urma unui accident de muncă. Este vorba despre bărbatul strivit de două bobine de carton care au căzut peste el. Accidentul de muncă s-a petrecut vineri seară.

Muncitorul a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Județean Suceava și a decedat în cursul zilei de sâmbătă. Medicii au sesizat IPJ Suceava.

Conform anchetei polițiștilor, un alt muncitor, de 23 de ani, motostivuitorist în cadrul SC AMBRO SA, manevra un motostivuitor în hala de depozitare a bobinelor de carton. La un moment dat, după ce a clădit o bobină de carton cu greutatea de circa 2 tone, acesta a efectuat manevra de mers înapoi dar atunci a acroșat o bonină identică ca dimensiuni și greutate cu cea pe care a clădit-o, mișcând-o de pe suportul de lemn spre o altă bobină. În acel moment, între cele două bobine se afla un muncitor de 48 ani, din orașul Liteni, angajat al firmei, care verifica bobinele de carton. Acesta a fost efectiv strivit de greutatea celor două bobine.

Colegii rănitului au sunat la 112 iar la fața locului au ajuns cadre de la Seviciciul de Ambulanță. Muncitorul de 48 de ani a primit îngrijiri medicale de urgență după care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava. Aici acesta a fost diagnosticat cu: traumatism prin strivire, hemoragie sub-arahnoidiană masivă, contuzie toracică abdominală. Medicii au precizat că starea acestuia este critică mai ales din cauz aleziunilor de la nivelul capului.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate șisănătate în muncă

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here