Peste 15.300 de persoane din județ, din categoria celor vulnerabile, s-au vaccinat antigripal până la acest moment. Anunțul a fost făcut marți de purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă.

Aceasta a explicat că în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, DSP Suceava a primit o noua tranșă de vaccin gripal tetravalent: 15120 doze Influvac și 2700 doze Vaxigrip, însumând astfel de la debutul prezentei campanii de vaccinare antigripală, cantitatea de 40.440 doze Influvac (destinat adulților) și 4600 doze Vaxigrip (destinat copiilor).

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Gabriela Băncilă a subliniat că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. DSP Suceava recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire (persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii în vârstă de până la 6 ani) să se adreseze medicului de familie pentru a primi vaccinul antigripal.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here