material lemnos, sursa foto Star Sibian

Peste 500 metri cubi material lemnos confiscați de la un agent economic din județ. Sancțiuni contravenționale în valoare de 67.000 lei.

OFERTA SAVCOM 19-24 Octombrie

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Suceava împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, au organizat, în perioada 14-15 septembrie, o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale comise în domeniul silvic, ocazie cu care au fost efectuate verificări complexe pe raza judeţului Suceava.

În cadrul acţiunii s-a constatat că în cursul anului 2020, un agent economic ce are ca principal obiect de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului, a comercializat către persoane fizice, material lemnos fără a întocmi documente contabile iar valoarea veniturilor încasate nu le-a declarat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

De asemenea, pentru a justifica diminuarea stocurilor şi totodată, pentru a se sustrage de la plata T.V.A, având în vedere că în domeniul silvic, în cazul comerţului între agenţi economic se practică taxarea inversă, dar şi pentru a crea provenienţă legală unor agenţi economici care deţineau deja cantitatea de material lemnos fără documente legale de provenienţă, agentul economic a emis avize de însoţire a materialului lemnos fictive atestând astfel în fals că a efectuat aceste operaţiuni.

În urma extinderii cercetărilor, atât la emitentul documentelor cu regim special cât şi la beneficiar, a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate privind infracţiunea de „evaziune fiscală în formă continuată”, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenţionale în valoare de 67.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 şi s-a luat măsura complementară a confiscării cantităţii de 506,70 mc. material lemnos (lemn rotund răşinoase /foioase) în valoare de 110.100, 89 lei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava pentru stabilirea și probarea întregii activităţi infracţionale.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here