Slujbă de pomenire pentru IPS PIMEN și pentru cei peste 1040 de suceveni răpuși de COVID. Slujba de pomenire va avea loc miercuri, 3 martie, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, acolo unde PIMEN Suceveanul a slujit zeci de ani. Miercuri se împlinesc 30 de ani de la înscăunarea lui IPS PIMEN ca arhiereu.

La un an de la debutul perioadei pandemice, în Paraclisul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, se vor săvârși, miercuri, 3 martie 2021, începând cu ora 7:00, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și o slujbă de pomenire pentru sufletele victimelor infectării cu virusul SARS-CoV-2, Suceava fiind unul dintre județele cele mai afectate.

Cu acest prilej va fi pomenit și vrednicul Părinte Arhiepiscop PIMEN, care la data de 3 martie 1991 a fost instalat ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în urma deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 24 ianuarie 1991.

Alături de preoți slujitori de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, la slujbă vor participa pr. Alexandru-Flavian Sava, consilier al Sectorului Comunicare, Media și Relații Publice, pr. Constantin Oprea, consilier al Sectorului cultural, arhid. Vasile M. Demciuc, consilier al Sectorului Monumente, Patrimoniu și Arhitectură Bisericească, și pr. Emil Bărboșelu, directorul Departamentului Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților – anunță Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here