Șofer reținut după ce, la beție, a intrat cu mașina în gard. Acesta măcar nu avea permis de conducere.

Duminică după-amiază, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală, nr. 15 Vatra Dornei, care se afla în serviciul de patrulare, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a constatat că pe DN 18, pe raza comunei Ciocănești, sat Botoș, un autoturism VW Polo a acroșat și a distrus un gard.

Lângă autoturism se aflau doi tineri, de 19 și 20 de ani, din Ciocănești. Tânărul de 19 ani a declarat că el este proprietarul vehicului și l-a încredițat prietenului său – de 20 de ani.

În urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că șoferul care a ajuns cu mașina în gard nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Acesta a fost testat atât cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, cât și cu aparatul Drugtest – rezultatul fiind negativ.

Tânărul a fost condus la spitalul din Vatra Dornei, în vederea prelevării de probe biologice. În urma accidentului nu au rezultat victime omenești.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile „conducere fără permis”, „conducere sub influența alcoolului” dar și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu posedă permis”.

Șoferul bărut și fără permis de conducere a fosr teținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Suceava.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.