Consiliul Județean Suceava suplimentează fondurile pentru evenimentul de referință din acest an realizat în parteneriat cu Mănăstirea Putna, „Serbarea de la Putna” 150 de ani – Continuitatea unui ideal. Anunúl a fost făcut joi de președintele CJ Suceava – Gheorghe Flutur.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Suceava nr.60/29.04.2021 a fost aprobat Acordul de asociere între Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural „Bucovina”, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Comuna Putna și Mănăstirea Putna, pentru organizarea și desfășurarea activităților de aniversare a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”.

Gheorghe Flutur a explicat că, potrivit Acordului de asociere, inițial a fost alocată Mănăstirii Putna suma de 646.000 lei din bugetul propriu al județului Suceava pentru finanțarea cheltuielilor ocazionate de organizarea și desfășurarea acțiunilor descrise în Acord.

Întrucât amploarea manifestărilor și interesul publicului de participare la acțiunile aniversare au generat costuri suplimentare, la solicitarea Mănăstirii Putna, s-a propus suplimentarea bugetului alocat cu suma de 131.750 lei.

Flutur a declarat că, în mare parte, sumele vor fi destinate cheltuielilor aferente reeditării Primului Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni, Putna – 1871.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here