Tânărul mort pe masa de operație la Vatra Dornei avea plămânii plini cu lichid și a intrat în insuficiență cardiacă și respiratorie. Așa arată primele rezultate ale efectuării necropsiei.

Medicii legiști spun că cercetătorul de 28 de ani a murit în urma insuficienței cardio-respiratorii cauzate de un edem pulmonar acut masiv asfixic.

Valeriu Stoilov avea lichid acumulat în plămâni, când se afla me masa de operație, după ce fusese anesteziat.

Specialiștii spun că edemul pulmonar masiv putea apărea în urma administrării anestezicului. Este posibil ca pacientul să fi făcut șoc anafilactic din cauza unei substanțe din cele 5 administrate la anestezia generală, cu atât mai mult cu cât el nu fusese testat dacă era sau nu alergic la anestezic.

Puteau apărarea ca și complicații, după anestezie: edemul pulmonar acut, spasm bronșic, insuficiența cardiacă și cea respiratorie.

Însă edemul pulmonar putea să apară și pe fondul onor afecțiuni (cardiace sau pulmonare) preexintente. Doar medicii legiști vor putea stabili dacă decesul tânărului de 28 de ani a fost provocat de anestezic și mai sunt de efectuat analize de laborator pentru a se formula o concluzie în acest sens.

Medicul anestezist Mihai Mihu de la spitalul din Vatra Dornei declara joi că inima pacientului pur și simplu a cedat, că acesta a făcut spasm bronșic și că a intrat în stop cardio-respirator la 10 minute de la administrarea anestezicului.

Mihai Mihu spunea că este posibil ca tânărul să fi avut probleme cardiace de care să nu fi știut, dar apropiații și mama declară că acesta era perfect sănătos, nu avea probleme de sănătate.

Cert este că tânărul a venit pe picioare la spital, pentru o operație banală la cot și a plecat acasă într-un sicriu iar mama îndurerată cere să se stabilească din ce cauză a murit fiul ei la doar 28 de ani.

De altfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vatra Dornei au deschis în acest caz un dosar de cercetare in rem pentru ucidere din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.