Zece containere din Rezervele de Stat, trimise spitalelor din județul Suceava. La spitalele din județ vor fi distrubuite zece containere primite de la Rezervele de Stat pentru efectuarea triajului pacienților, în contextul pandemiei de COVID. Deja au fost montate luni containere de acest gen la Spitalul Județean Suceava. Containerele au încăldire și un sistem de dezinfecție modern

Prefectul Alexandru Moldovan și președintele Consiliului Județean – Gheorghe Flutur au fost prezenți la recepția containerelor de la Rezervele de Stat. Ele au fost solicitate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava. S-a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, cu titlu gratuit, 10 construcții ușoare din elemente modulate, un număr de 10 radiatoare electrice și următoarele elemente de cazarmament: 200 paturi, 200 saltele, 600 pături, 1200 cearșafuri. Demersurile C.J.S.U. Suceava au fost analizate în regim de urgență, concretizându-se cu aprobarea raportului de scoatere din rezervele de stat a unor produse și acordarea acestora, de către prim-ministrul Guvernului României.

Solicitarea a venit în urma discuțiilor avute cu managerii unităților medicale din județ, care a relevat că pentru asigurarea măsurilor de ajutorare a populației afectate de noul coronavirus și facilitării accesului acestora la unitățile spitalicești, este obligatoriu organizarea și efectuarea triajului observațional/epidemiologic al pacienților la punctele de intrare în aceste instituții, în condiții de calitate pentru beneficiarul final, cetățeanul.

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Suceava, prin grija Instituției Prefectului județului Suceava și-a asumat întreaga responsabilitate pentru cantităţile solicitate a fi scoase din rezerva de stat, urmând ca după încetarea efectelor pandemiei, produsele să poată a fi folosite pentru protecţia populaţiei, în cazul apariţiei altor situaţii de urgenţă pe raza judeţului Suceava, cu menţinerea destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat.

Președintele CJ Suceava a precizat că aceste containere au o suprafață de 6 X 2,5 metri fiecare și sunt construite în Germania.

„Le-am primit prin intermediul Rezervelor de stat și le amplasăm în apropierea Unității de Primiri Urgențe. Rolul acestor containere încălzile va fi de triaj epidemiologic pentru cei care vin cu salvările sau cu mașinile personale și au test pozitiv”, a spus Flutur care a menționat că într-un alt container vor fi primiți suspecții de COVID.
Gheorghe FLutur a precizat că trei containere rămân la Spitalul Județean Suceava Suceava, iar celelalte vor ajunge la spitalele din: Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți și Siret.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here