Șeful DSP Suceava, Dinu Sădean, face un apel către suceveni să se vaccineze împotriva COVID. Asta în condițiile în care numărul de infectări crește în județ de la o zi la alta.

Acesta a explicat că, în ultimele două săptămâni, la nivelul județului se observă o curbă ascendentă, atât a îmbolnăvirilor, cât și a internărilor în spital cu COVID-19.
„Dacă acum 2 săptămâni erau 2-3 cazuri de persoane pozitive internate în spitalele din județul Suceava, numărul acestora a crescut zilnic, astfel încât astăzi acest număr a ajuns la 15 și este in creștere!”, declară Dinu Sădean.

Cele mai multe cazuri active din județ sunt la: Suceava – 11, la Fălticeni și Ipotești – câte 6, la Rădăuți și Brodina – câte 4 și la Poieni Solca – 3 cazuri. Cei infectați sunt diasporeni veniți în vacanță sau persoane care au intrat în contact cu rude venite din străinătate.

Conducerea DSP Suceava le recomandă sucevenilor să se vaccineze.

„Pentru a vă păstra sănătatea dumneavoastră și a celor dragi, vă recomandăm insistent să respectați normele de siguranță sanitară, respectând măsura de carantină în cazul călătoriilor în străinătate și să minimalizați riscul de a vă îmbolnăvi, apelând cu încredere și de urgență la vaccinarea anti Covid-19. Împreună depășim această pandemie!”, arată șeful DSP Suceava

În județul Suceava sunt active la acest moment 54 cazuri de Covid-19. 15 pacienți infectați cu noul coronavirus sunt internați în spitale, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 13.

Până acum au fost vaccinate în județ 94.978 de persoane, din care 81.653 de persoane cu rapel.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here