DSP Suceava a primit peste 27.000 de doze de vaccin atigripal pentru adulți și pentru copii. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, care a precizat că în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent Influvac si Vaxigrip.

Gabriela Băncilă a precizat că această campanie de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Este vorba despre persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical. Vaccinarea se face conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

La începutul lunii octombrie 2020 au fost primite două tranșe de vaccin – o tranșă de 10.080 doze de vaccin antigripal indicat a fi administrat adulților și o tranșă de 1.900 doze de vaccin antigripal pentru copii. La acesta se adaugă înca 15.240 doze de vaccin gripal primite pe 19.10.2020.

Până în prezent, în judetul Suceava, s-au vaccinat împotriva gripei 3.944 persoane din categoria celor vulnerabile.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a subliniat că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here