Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat marți seară în ce condiții se deschid școlile pe 8 februarie în fiecare localitate, în funcție de incidența COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a precizat că scenariul verde care prevede participarea fizică la ore a tuturor elevilor se va aplica în localităţile unde rata de infectare este de până la 1 la mie.

Scenariul verde – cel în care toţi elevii participă la ore – se va aplica în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor este de până la 1 la mie.

Scenariul galben – în care merg la cursuri copiii de grădiniţă, clasele I-IV, copiii din clasa a VIII-a şi cei din clasa a XII-a – se va aplica la o rată de infectare cuprinsă între 1 şi 3 la mie.

Scenariul roşu – în care merg la cursuri doar copiii de grădiniţă şi cei din clasele I-IV – se aplică la o incidenţă cumulată cuprinsă între 3 şi 6.

Localităţile unde sunt mai mult de 6 cazuri la mia de locuitori intră în carantină, iar elevii şi preşcolarii vor trece cu toţii în online.

Sorin Câmpeanu a explicat că detaliile concrete ale reluării cursurilor vor fi stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here