Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a declarat joi că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este pentru PSD reducerea inechităților sociale.

Acesta a explicat că PSD consideră că povara fiscală trebuie distribuită echitabil la nivelul societății românești.

Redăm declarația senatorului PSD de Suceava.

„PSD consideră că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechitățile sociale și de a asigura solidaritatea socială între contribuabili.

În viziunea partidului nostru povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societății.

Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiții esențiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici

În acest sens, PSD a făcut următoarele propuneri în cadrul Coaliției de guvernare:

  1. Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Președintelui României;
  2. Supraimpozitarea pensiilor speciale care depășesc consistent pensia medie din România;
  3. Diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici;
  4. Contribuție pentru Sănătate și Educație din partea firmelor mari, pe o durată limitată.

Menționăm că pragurile si cotele de impozit pentru propunerile de mai sus urmează să fie discutate cu partenerii de guvernare.

PSD consideră că, în această perioadă dificilă este profund inechitabil ca cei cu venituri supradimensionate să se bucure de același regim fiscal aplicat celor care se zbat în sărăcie severă.

În același timp, Guvernul are obligația de a promova solidaritatea între contribuabili și de a asigura un echilibru just între impozitarea muncii și a capitalului.

Nu în ultimul rând, noul model fiscal trebuie să asigure resursele pentru continuarea investițiilor și a stimulării mediului de afaceri, pentru susținerea dezvoltării economice și a creșterii nivelului de trai.

PSD insistă pentru acest model fiscal pentru că altfel scumpirile și crizele actuale, vor adânci și mai mult gravele discrepanțe sociale deja existente.”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.