Ion Lungu face demersuri pentru ca elevii din zona metropolitană să beneficieze de transport public gratuit. Este vorba despre elevii din cele opt localități limitrofe municipiului Suceava.

Primarul Sucevei a înaintat o situație către Instituția Prefectului prin care solicită fonduri pentru asigurarea gratuității la transport în perioada 3 septembrie – 31 decembrie 2023 și pentru anul 2024.

”Din păcate, acești bani de la bugetul de stat nu prea vin. Nu se specifică foarte clar spre exemplu că 30% e achitat de la bugetul local și 70% din bugetul de stat. Se spune doar că finanțarea se face de la bugetele locale și de la bugetul de stat. Singura soluție pentru ei este să primim bani de la Guvern și atunci îi vom gestiona cum trebuie. Sunt alături de primarii din zona metropolitană și vreau să-i ajut.

Acest lucru se va reglementa în primăvara anului viitor când ar trebui să se finalizeze licitația pentru cele 50 de autobuze metropolitane. În vara anului viitor ar trebui să vină autobuzele. Atunci se va face un contract de delegare de gestiune, un contract în format european cu reguli stricte și clare în care se vor stipula și gratuitățile la transportul în comun”, a explicat Ion Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.