Măsuri dure la Pojorâta, unde a crescut rata infectării cu COVID. Unitățile HORECA își suspendă activitatea. O serie de măsuri au fost dispuse în această localitate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Măsuri dure la Pojorâta, unde a crescut rata infectării cu COVID în ultimele 14 zile înregistrându-se o incidență mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Se suspendă la nivelul comunei Pojorâta, localitate turistică, toate activitățile cu publicul a operatorilor economici de tip HORECA care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și non-alcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor. Măsura va fi menținută până la scăderea incidenței cazurilor de coronavirus sub pragul de 1,5/1000 locuitori.

De asemenea, toate manifestările și activitățile cu public desfășurate în aer liber, permise de legislația incidentă în domeniul prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19, se vor organiza și desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, cu precădere a celor de distanțare fizică, până la scăderea incidenței sub pragul de 1,5/1000 locuitori. Respectarea aplicării măsurilor se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava și Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava.

Şcoala Gimnazială din Pojorâta intră în scenariul roşu de funcţionare, deci cursurile se vor derula exclusiv online.

În alte 11 localități se vor impune măsuri noi din caiuza creșterii incidenței COVID-19. Acestea sunt: Bălcăuți, Calafindești, Fântâna Mare, Frătăuții Vechi, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta, Siret, Șcheia și Todirești. Comitelele locale de urgență se vor întruni aici în cadrul unor ședințe extraordinare și vor propune, adopta și înainta către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, până cel târziu vineri, 09.10.2020, ora 09:00, hotărâri/propuneri privind măsurile suplimentare pentru diminuarea impactului riscului generat de pandemia de COVID-19 (particularizate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte).

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, face un apel la populație să respecte măsurile de prevenire ale infecției cu noul coronavirus: distanțarea fizică, folosirea măștii de protecție și atrage atenția asupra numărului de participanți la diferite evenimente private. El avertizează că momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val de COVID la nivelul județului Suceava.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here