Festival de Produse Tradiționale, sat tradițional refăcut și multe premii, la Cornu Luncii. A fost un regal de evenimente, duminică, 3 iulie, cu ocazia Zilei Comunei.

Garza manifestărilor a fost primarul Gheorghe Fron, cel care dorește ca localitatea să devină un pol turistic.

A șasea ediție a Festivalului Produselor Tradiționale a fost un adevărat succes. Gospodinele din Cornu Luncii dar și din localități învecinate dar și firme și-au etalat produsele, toate tradiționale.

Mesele erau pline de bunătăți, de la poale în brâu la băuturi ale zonei și produse apicole.

Ciobanii au adus și ei bunătăți la festival: urdă, caș, făcut balmoș, tocăniță de miel și berbecuți la proțap.

Vizitatorii au fost invitați să guste din: sarmale cu urdă, plăcinte, dulcețuri, zacuscă, alivancă, turtă cu julfă și din prăjituri ca la bunica acasă.

 ” Este o zi mare pentru noi, este Ziua Comunei și avem a șasea ediție a Festivalului Produselor Tradiționale. Noi promovăm tot ce înseamnă produse tradiționale, meșteșuguri lăsate din moși strămoși și tot ce este mai frumos și ce avem de la părinți, bunici și de la străbunicii noștri. Vă invităm pe toți să mergeți să gustați din produsele specifice de casă, balmoș, tocăniță, berbecuți la proțap, sarmale cu urdă,  sarmale cu păsat, prăjituri și foarte multe bunătăți pe care le fac gospodinele din comuna noastră și le-au pregătit acum. Mulțumim tuturor invitaților noștri”, a declarat primarul Gheorghe Fron. 

Atmosfera a fost întreținută de artiști pe cinste precum cei de la „Rapsodia Vasluiului”, Margareta Clipa, Ansamblul Folcloric „Plaiuri Băcăuane”, Ancuța Corlățan, Loredana Streche, Beatrice Băndoiu, Micu Mîță, Grigore Gherman, Viorica Lupu, Florin Boita, Gabriel Treteag, Angela Galea, Petronela Popa, Narcisa Ciuhan, Bianca Cozma, David Chipăruți, Ana Țăran, Frederica Triola, Mihaela și Ionuț Cozma, Chiciriță Nicoleta, Alexandru Norocel, Petruța Lazurcă, Ansamblul Folcloric Sătesc ”Megieșii” dar și de artiști locali.

 

Cornu Luncii are de duminică 17 noi cetățeni de onoare

Primarul Gheorghe Fron a acordat duminică titlul de Cetățean de Onoare al comunei Cornu Luncii pentru 17 persoane.

Una din distincții a fost acordată post-mortem pentru Mircea Stoleru, diploma fiindu-i înmânată soției sale.

Printre cei premiați se numără: Mihai Ștefănoaia-avocat, cadru universitar la Universitatea Ștefan cel Mare” Suceava, Adi Vasile Frijan-avocat, Petru Gabriel Negrea-proprietarul hotelului Toaca Bellevue din Gura Humorului, a hotelului ”Zimbrul” din Câmpulung Moldovenesc și al cabanei Alpin de pe Rarău, Teofana Elena Acîșoaie-medic stomatolog (fata preotului Ungureanu de la Sasca Mare după cum a spus primarul Fron),  Octavian Bistricean-lăcătuș mecanic zis ”Americanu” pentru că a locuit în SUA din anii 70 până nu demult când s-am reîntors acasă, Maria Lidia Condur- medic stomatolog, Ana Constantinovici – învățătoare, Filomița Grandel-învățătoare, Mariana Grandl -educatoare, Mihaela Iacob- profesor asociat la Universitatea ” Dunărea” din Galați și angajată la Ministerul Culturii, Elena Ilisei-educatoare, Adrian Ancuța-actor, directorul unui Teatru privat din Ploiești, Simona Maftei-medic la UPU Iași, Elena Vlad-educatoare,  Elena Zaharia-educatoare și Cătălin Constantin  Acasandrei.

30 de cupluri din localitate, premiate de primar 

30 de cupluri din localitate, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost premiate de Zilele Comunei.

Cuplurile de aur au primit buchete de flori și diplome și au participat la o slujbă de mulțumire oficiată de preoții din comună. După festivitate au mers la o masă festivă organizată la căminul cultural din Brăiești.

Primarul Gheorghe Fron a spus că acești oameni sunt un exemplu pentru comunitate și tocmai de aceea a dorit ca de Ziua Comunei Cornu Luncii aceștia să fie sărbătoriți așa cum se cuvine.

Sat tradițional românesc, refăcut la Sasca Nouă

Este vorba despre un sat în miniatură cu case vechi și care încearcă să renască atmosfera satului românesc de altădată.

Satul a fost amenajat de Marius Ion, un localnic din Cornu Luncii întors din Marea Britanie, cu sprijinul Primăriei Cornu Luncii.

Satul are inclusiv o băcănie, casa bunicilor, un iaz dar și un loc de joacă pentru cei mici.

Producătorii locali vor putea să își etaleze produsele și să le vândă chiar în interiorul satului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.