Și-a dat foc la casă după ce incendiat resturi vegetale în curte. Incendiul s-a produs miercuri, în jurul orei 13.00, la Bălăceana.

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii SVSU Bălăceana și Ilișești, au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat două anexe gospodărești, iar flăcările erau extinse și la casa de locuit.

Au ars șura și adăpostul de animale, construcție corp comun, pe o suprafață de aproximativ 70 mp, precum și casa de locuit pe o suprafață de 50 mp. Au mai ars și s-au degradat bunuri materiale din interiorul clădirilor afectate de foc.

În urma cercetărilor a reieșit că cel care a pus focul locuiește împreună cu mama sa. Miercuri acesta a adunat mai multe crengi de prin curte și frunze uscate, după care s-a deplasat lângă un șopron care nu este locuit și este construit doar din lemn.

Bărbatul a strâns crengile și mai multe gunoaie, după care le-a dat foc însă focul s-a extins.

Din cauza faptului că locuința se afla in apropiere, la aproximativ 5 metri de șopron, focul s-a extins și la locuință, aceasta fiind una bătrânească, construită din lemn.

Casa și șura au ars în proporție de aproximativ 70%.

Echipajul de pompieri a stabilit ca și cauza a aprinderii focului: ”foc deschis în câmp deschis”.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here