Șofer urmărit cu focuri de armă, de la Gura Humorului la Mănăstirea Humorului. Bărbatul nu a avut să oprească la un control de rutină din cauză că era beat.

Sâmbătă noapte, în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Orașului Gura Humorului, în timp ce acționau pe bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism de teren care circula dinspre Suceava.

Șoferul acestuia autoturism a ignorat semnalele polițiștilor și și-a continuat deplasarea, mărind viteza de circulație, către localitatea Mănăstirea Humorului.

Agenții au pornit în urmărirea autoturismului, pe strada Mănăstirea Humorului, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, șoferul fiind somat în repetate rânduri, prin folosirea aparaturii porta-voce, atât pentru a opri vehiculul cât și cu privire la folosirea armamentului din dotare.

În momentul în care s-a ajuns într-o zonă izolată de pe DJ177, în localitatea Mănăstirea Humorului, polițiștii au procedat la efectuarea unui foc de avertisment.

Chiar și în aceste condiții șoferul fugar nu a oprit, și-a continuat deplasarea și, beneficiind de caracteristicile tehnice ale vehiculului de teren condus, a părăsit carosabilul prin locuri greu accesibile, pe malul unui pârâu în zona denumită Larga, pe un teren accidentat, condiții în care nu s-a mai continuat urmărirea.

În regim de urgență au fost constituite echipaje suplimentare și, urma investigațiilor efectuate, a fost identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din Mănăstirea Humorului.

Acesta a fost audiat și a recunoscut faptul că a condus autoturismul de teren și nu a oprit la semnalele polițiștilor.

În urma testării cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, șoferul a fost testat şi cu aparatul drugtest Fără sugestii fiind negativ.

După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus faţă de șoferul de 24 ani măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

El s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului,  urmând a fi aplicate și sancțiuni contravenționale atât pentru neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier cât și pentru toate celelalte abateri la regimul rutier săvârșite de șofer pe parcursul urmăririi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.