Ion Lungu vrea alocarea unui stimulent financar pentru fiecare nou-născut din municipiul Suceava. Primarul Sucevei a anunțat miercuri că va iniția în acest sens un proiect de hotărâre de consiliu local.

Edilul propune ca Primăria Suceava să acorde 2.500 de lei pentru fiecare nou născut familiilor care au domiciliul stabil în municipiul Suceava, cu scopul de a crește natalitatea în localitate.

Ion Lungu a precizat că sunt orașe în care deja se acordă atimulente financiare de acest gen, mai ales că natalitatea este în continuă scădere.

” Vrem să acordăm un sprijin financiar la fiecare copil nou născut probabil sub forma unui card cu care se pot achiziționa produse necesare pentru creșterea copilului, dar detaliile le vom mai discuta pentru că vor fi niște criterii.

Vor primi acest sprijin  doar de cei care au domiciliul stabil în municipiul Suceava nu cei care au reședința aici”, a explicat Ion Lungu.

Edilul a adus ca argument cifrele de la ultimul recensământ al populațiai, când a reieșit că populația Sucevei a scăzut cu 7.813 persoane fiind de 84.308 locuitori față de 92.121 în 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.