Un animal de companie, fie el câine, pisică sau orice alt animal, presupune o responsabilitate în plus faţă de celelate griji cotidiene. Astfel ca orice persoană sau familie trebuie să fie pregătită pentru tot ceea ce presupune îngrijirea unui animal.

Totodată, acesta aduce şi numeroase beneficii persoanelor care le adoptă în familiile lor, beneficii chiar asupra stării de sănătate a acestora.

Prin urmare, înainte de a decide dacă să adopte un animal de casă sau ce animal să fie,  oamenii trebuie să cunoască tot ceea ce presupune îngrijirea acestora. De aceea, medicii veterinari au câteva sfaturi pentru aceştia:

Îngrijirea unui animal necesită alocarea unui timp special dedicat acestuia

Indiferent de animalul care face parte dintr-o familie, îngrijirea acestuia implica multe responsabilităţi din partea membrilor familiei, mai ales dacă acesta este pui. Orice iubitor de animale trebuie să fie conştient de faptul că acesta le va răpi o bună parte din timpul lor liber, dar beneficiile sunt pe măsură.

Un animal are nevoie de un program strict

Un animal de companie are nevoie, la fel ca în cazul unui copil mic, de un program foarte bine stabilit, pentru a-i oferi un echilibru. Aceasta rutină ce priveşte hrană şi plimbările va oferi animalului stabilitate, ferindu-l de stresul cauzat de un program haotic.

Animalele au nevoie de joacă

Animalele de companie sunt asemănătoare cu copiii, acestea având nevoie atât de atenţia stăpânilor lor, cât şi de compania acestora. În plus, persoanele care petrec timp cu animalele de companie se relaxează mai repede şi sunt mai bine – dispuse.

Veterinarul, cel mai bun prieten

Sănătatea animalului de companie este la fel de importantă că a oricărui alt membru al familiei. De aceea este important ca acesta să fie dus periodic la un veterinar în Suceava, atât pentru deparazitări şi vaccinările anuale, cât şi pentru un control de rutină.

Importanta toaletei animalului

Pe lângă ieşirile căţeilor pentru a-şi face nevoile şi curăţarea frecvenţă a litierei pisicii, animalele de companie trebuie spălate periodic şi periate, mai ales în perioadele în care le cade părul. Este important, însă, spălarea animalelor să fie realizată conform recomandărilor unui veterinarilor, aceste activităţi putând fi realizate şi în cadrul unui cabinet veterinar Suceava sau saloane dedicate animalelor.

Comportamentul dezirabil trebuie răsplătit

Oamenii trebuie să conştientizeze că au de-a face cu animale, iar comportamentul acestora include şi ieşiri care pot fi neplăcute, cum ar fi, de exemplu, rosul pantofilor preferaţi de puiul de căţel căruia îi cresc dinţii. De aceea, atunci când aceştia au un comportament pe placul stăpânilor, aceştia ar trebui să îi recompenseze, această metodă fiind utilizată şi în timpul procesului de dresare.

Animalele de companie au nevoie de spaţiu

Orice animal are nevoie şi de un spaţiu personal, în care să se joace sau să lenevească fără să fie deranjat. Astfel că stăpânii acestora trebuie să le amenajeze un colţişor special pentru el, acestea oferindu-le şi senzaţia de protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.