Tânărul care a înjunghiat un bărbat în fața Hotelului Bucovina a vrut să ucidă un judecător. Cel puțin așa susțin anchetatorii.

Tânărul de 23 de ani, pe nume Ștefan Diaconescu, originar din Botoșani, a fost trimis zilele trecute în judecată, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor.

Din anchetă a reieșit că, înainte de a intra cu cuțitul în Restaurantul Bucovina din centrul Sucevei, el a mers la Tribunal, tot cu cuțitul, și a vrut să agreseze un judecător.

În perioada mai-iunie 2022, acesta s-a prezentat la Restaurantul Bucovina din municipiul Suceava, solicitând să dea o probă de lucru pentru a se angaja ca şi barman.

Ștefan Diaconescu a lucrat timp de două zile, însă nu a fost angajat de managerul unităţii, care a susținut că ulterior, timp de aproximativ două săptămâni a fost apelat telefonic insistent de către tânăr, care amenința că va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În ziua de 29 noiembrie 2022, individul a decis să îşi rezolve niște chestiuni judiciare aflate pe rolul instanţei de judecată cât şi cele pecuniare cu ultimul său loc de muncă, SC Bucovina Turism Severin, întrucât nu a fost remunerat pentru cele două zile de muncă prestate.

Asta după ce cu o zi înainte, pe 28 noiembrie 2022, ora 12:12 el a trimis un email de amenințare pe adresa Tribunalului Suceava: „ vouă nu vă e frică de moarte, dar ea va veni când nu imi veţi respecta drepturile fără să fiu şicanat, inclusiv amânarea procesului când nu mai am bani…”.

În dimineaţa zilei de 29 noiembrie, în jurul orei 09.40, tânărul a achiziţionat un cuţit de vânătoare, după care s-a deplasat la Palatul de Justiţie din Suceava pentru a se interesa de stadiul dosarului său având ca obiect „contestaţie decizie de concediere”.

Ștefan Diaconescu a intrat în clădirea Palatului de Justiţie având cuţitul ascuns în buzunarul hainei cu care era îmbrăcat şi a solicitat informaţii la arhiva Tribunalului despre dosarul său și întrucât grefierul i-a comunicat că soluţia a fost redactată însă hotărârea urmează să o primească acasă în câteva zile, inculpatul s-a enervat și a adoptat un comportament agresiv solicitând pe un ton imperativ să i se comunice unde se află biroul judecătorului. Tânărul a susținut că s-a deplasat la instanţă cu intenţia de a suprima viaţa unui judecător.

În momentele următoare, între inculpat şi grefier a avut loc un schimb de replici, iar la solicitarea de a părăsi biroul, acesta nu s-a conformat, astfel că s-a solicitat intervenția unui jandarm, care l-a evacuat din clădire.

Ulterior, tânărul s-a deplasat la Restaurantul Bucovina din municipiul Suceava, a deschis casa de marcat a barului, însă văzând că nu se aflau bani în interior a devenit recalcitrant, a scos cuţitul din buzunarul hainei cu care era îmbrăcat şi a iniţiat ameninţări cu acte de violenţă la adresa persoanelor vătămate, un ospătar (persoană de sex feminin) şi managerul unităţii.

Inculpatul le-a cerut persoanelor vătămate, pe un ton ameninţător şi fluturând cuţitul în aer, să îi dea banii spunându-le „ dă-mi banii că te omor !” .

În momentele imediat următoare, în restaurant a avut loc o succesiune rapidă de evenimente, speriaţi de comportamentul agresiv al tânărului (acesta flutura cuţitul în aer, gesticula şi vorbea tare), o parte dintre clienţi au părăsit în fugă locaţia neachitând consumaţia, iar o parte dintre ei au încercat să îl liniştească pe inculpat şi să îl îndepărteze din incintă.

Tânărul a părăsit în cele din urmă restaurantul fiind alungat de un grup de 4-5 bărbaţi și s-a deplasat în parcarea din faţa restaurantului, a parcurs o distanţă de câţiva metri către bulevard.

El s-a întors brusc şi s-a repezit asupra bărbatului de 38 de ani, din Cajvana, care participase la scoaterea lui din restaurant și care voia să îi ia cuțitul din mână.

Bărbatul din Cajvana a fost înjunghiat în stradă de mai multe ori, sub ochii trecătorilor, și a avut nevoie de transport la spital și de 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.