Polițiști luați la bătaie după ce au oprit un șofer beat la volan. Individul a fost încătușat și dus cu forța la spital pentru a i se recolta probe de sânge.

Polițiști luați la bătaie de un șofer beat, sâmbătă seară, la Ipotești. Conducătorul auto și pasagerul care se afla împreună cu el au devenit agresivi.

Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un participant la trafic despre faptul că o persoană se deplasează pe drumul național DN2 Cumpărătura având direcția de deplasare spre municipiul Suceava și că are un mers sinuos și că ar fi vorba despre un șofer beat la volan.

Apelantul și-a continuat deplasarea după autoturismul respectiv, marca Opel, care a intrat în localitatea Bosanci apoi a intrat în localitatea Ipotești. Acolo vehiculul a fost oprit în trafic, pe drumul județean DJ 208A, având direcția de deplasare Ipotești-Suceava, la ieșire din localitate, în dreptul unei spălătorii.

Conducătorul autoturismului, care se afla între scaunele față și care a încercat să se împingă spre bancheta spate, a început să se manifeste recalcitrant și a început să profereze cuvinte și expresii jignitoare la adresa echipajului de poliție. Individul și nu s-a conformat solicitări de a coborî din autoturism. Acesta se manifesta agresiv fizic și a început să se lovească.

El a sărit la bătaie la polițiști așa că a fost scos din autoturism și încătușat. De asemenea, pasagerul din dreapta față a început să se manifeste recalcitrant, ocazie cu care s-a procedat la încătușarea sa. Persoanele implicate au fost conduse la sediul secției de poliție Ipotești, unde conducătorul autoturismului a refuzat să se legitimeze, iar urma interogării bazei de date s-a stabilit identitatea acestuia, în persoana unui tânăr de 23 ani, din comuna Udești. Polițiștii au descoperit că individul nu posedă permis de conducere.

Pe bancheta din spate se afla un minor de 15 ani, tot din comuna Udești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a dispus testarea lui cu aparatul etilotest însă acesta a refuzat. Tânărul a fost condus la UPU Suceava unde a refuzat în prezenta medicului de gardă să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,conducere fără permis” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În urma probatoriului administrat în dosarul penal privind infracțiunile de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, individul a dobândit calitatea de suspect. Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here