A profanat mormântul unui amic și a desfăcut capacul sicriului pentru că defunctul i-ar fi trimis un mesaj în vis. Bărbatul a fost internat la Psihiatrie.

Marți, la ora 09:36, polițiștii din Ipotești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către numitul Croitorul Iustin, preot paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” Corocăiești despre faptul că, un mormânt situat în cimitirul nou a fost profanat.

Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că numitul Croitorul Iustin este preot paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” Corocăiești, ce deține în administrare cimitirul Sf. Apostol Toma.

La data de 02.04.2024, în jurul orelor 09:00, preotul paroh a fost anunțat de către familia defunctului A. V., despre faptul că, mormântul acestuia a fost profanat.

Deplasându-se la fața locului, preotul a observat că cele spuse de membrii familiei se confirmă, respectiv mormântul este săpat, pământul înlăturat iar capacul sicriului este deschis, motiv pentru care a sesizat organele de poliție prin S.N.U.A.U. 112.

La fața locului au fost identificați apelantul, membrii familiei defunctului precum și autorul comiterii faptei, respectiv numitul R.I. de 45 ani din localitatea Stroiești, judet Suceava.

Cu privire la motivul comiterii faptei, autorul și-a motivat acțiunea prin faptul că, este simpatizant al cultului ”Oastea Domnului”, a fost prezent la înmormântarea amicukui său iar în noaptea de 01/02.04.2024, l-a visat pe acesta și-a crezut că i-a transmis un semn de viață din sicriu.

După audieri, bărbatul a fost prezentat la UPU Suceava în vederea internării la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.