Razie de amploare în cluburile și discotecile din Suceava, un club a fost închis de polițiști. Au fost legitimate peste 150 de persoane.                                                                          

În noaptea de 17/18.02.2024, între orele 20.00 – 02.00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost inițiată și organizată o acțiune, în sistem integrat, pe raza de responsabilitate în mediul urban, pe linia prevenirii și combaterii faptelor comise cu violență, precum și a actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice în proximitatea și în incinta sălilor de jocuri de noroc, magazinelor cu program non stop, barurilor și cluburilor și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal.

 

La acțiunea organizată au participat 9 polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică, 2 polițiști din cadrul Compartimentului Conductori Câini, 3 polițiști din cadrul Biroului pentru Centru Universitar, 2 polițiști din cadrul Biroului Rutier, 3 polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale și 8 polițiști din cadrul secțiilor de poliție rurale arondate,  fiind angrenați 4 lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava, 6 jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava – Detașamentul Mobil și 2 lucrători din cadrul I.S.U. Suceava, care au acționat în zonele stabilite în echipe mixte cu autospeciale din dotare.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, comisar Ionuț Epureanu, în cadrul acţiunii s-a urmărit, în principal, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în proximiatea și în incinta sălilor de jocuri de noroc, magazinelor cu program non stop, barurilor și cluburilor; identificarea persoanelor care comercializează sau consumă substanţe cu efect halucinogen şi luarea măsurilor legale împotriva acestora; supravegherea persoanelor predispuse la fapte antisociale şi care în aceasta perioadă pot întreprinde acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică; depistarea persoanelor urmărite şi a celor care se sustrag executării pedepselor; sancţionarea celor care încalcă prevederile legale.

Au fost verificate 16 obiective și au fost legitimate peste 150 de persoane.

Au fost verificați agenții de pază de la obiective și au fost controlate 52 de autovehicule.

Au fost organizate 8 filtre rutiere și s-a disupus reținerea unui permis de conducere și a 4 certificate de înmatriculare, fiind testați cu aparatele etilotest/ drugtest 37 de șoferi.

A fost constatată în flagrant o infracțiune, respectiv portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 6830 lei și s-a dispus măsura complementară de suspendare a activității unui club de pe raza municipiului Suceava.

Bărbat depistat cu un spray lacrimogen asupra sa

Sâmbătă, la ora 21:20, un echipaj mixt a identificat în incinta unei săli de jocuri de pe strada B-dul George Enescu din Suceava, pe un bărbat de 47 ani din Brăila, având un comportament suspect.

S-a procedat la efectuarea unui control corporal asupra sa, ocazie cu care a fost identificat un spray cu efect iritant-lacrimogen, precum şi alte obiecte personale.

S-a procedat la conducerea bărbatului la sediul Poliției Municipiului Suceava unde a fost întocmit proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante sub aspectul comiterii infracţiunii de „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

De asemenea, în noaptea de 17/18.02.2024, în urma controlului efectuat de către echipajele mixte (poliție – pompieri – poliție locala – jandarmi) la un club din zona centrală a municipiului Suceava s-a constatat faptul că unitatea desfășoară acte de comerț fără a deține autorizație de funcționare, drept pentru care s-a procedat sancționarea contravențională aplicând amendă în valoare de 2.200 lei și măsura complementară de suspendare a activității comerciale a clubului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.