sursa foto:editia.ro

Urmărire pe străzile Sucevei după ce un puști de 17 ani a furat o mașină și a plecat la plimbare cu ea. Incidnetul s-a petrecut miercuri după-amiază.

În cursul zilei de miercuri, la nivelul Poliției Municipiului Suceava, au fost sesizate două furturi de auto, în jurul orei 17:45, reușindu-se prinderea în flagrant a autorului după o urmărire în trafic cu autospeciala și ulterior, urmărire pedestra.

Astfel, în jurul orei 12:15 un bărbat a sesizat faptul că a lăsat aututurismul parcat în proximitatea unui local public din cartierul Obcini, municipiul Suceava, neasigurat și cu cheile în contact, iar la revenire a constatat că autoturismul a fost sustras.

Ulterior, în jurul orei 17:15, un alt bărbat a sesizat faptul că a lăsat pentru scurt timp mașina pe care o are în exploatare la o unitate tip fast-food de pe strada Curtea Domneasca din municipiul Suceava, de asemenea neasigurata și cu cheile în contact, la revenire observând cum autorismul s-a pus in mișcare în viteză, fără a avea timp sau posibilitatea să intervină.

De îndată au fost alertate prin stație toate echipajele din serviciu, fiind stabilite puncte de interceptare prin structura de ordine publică și echipaje de urmărire din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava.

La scurt timp vehiculul sustras a fost reperat pe bulevard, în zona Areni,  reușindu-se blocarea acestuia de mai multe echipaje de poliție.

În acel moment, șoferul a coborât din autoturism și a fugit prin curțile unor imobile și prin zona campusului USV, fiind însă urmărit pedestru de către polițiști.

Atât polițiștii rutieri cât și cei de ordine publică s-au coordonat permanent prin stațiile de emisie recepție, fiind monitorizată direcția de deplasare și asigurandu-se blocarea tuturor căilor de acces, astfel încât după cca. 800 metri s-a reușit imobilizarea fugarului și încătușarea sa în condiții de maxima siguranță, fără incidente.

S-au efectuat somații verbale însă nu s-a scos armamentul din toc și nu s-a formulat în niciun moment ipoteza de utilizare a armamentului întrucât silueta fugarului genera suspiciuni cu privire la potențiala sa minoritate, iar zonele în care s-au desfășurat activitățile erau intens populate la acel moment.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, stabilindu-se că are 17 ani și este din orașul Milișăuți, județ Suceava. Tânărul nu este posesor de permis de conducere și fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și furt calificat, urmând a se dispune măsuri procesuale, după consultarea procurorului de caz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.