Vasile Râmbu a solicitat, în timp ce era cercetat, informații de la foștii subalterni, de la Spitalul Județean Suceava, despre aspecte vizate de procurori, pentru a se putea apăra mai bine. Acesta a fost trimis recent în judecată de DNA Suceava.

În cursul lunii martie 2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a fost înregistrat un dosar penal, ce avea ca obiect săvârșirea infracțiunilor de “zădărnicirea combaterii bolilor” și „abuz în serviciu” ce ar fi fost comise de presupuse persoane din conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, printre care și Vasile Râmbu – la vremea aceea manager al celei mai importante unități medicale din județ.

În cursul urmăririi penale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au formulat mai multe adrese către Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, prin care au solicitat relații cu privire la aspectele care făceau obiectul cercetărilor.

În acest context, la data de 01 mai 2020, Mamciuc Dana-Mihaela, în calitate de șefă a Serviciului Juridic al spitalului, la solicitarea inculpatului Râmbu Vasile, și în scopul de a-i asigura acestuia din urmă posibilitatea a-și pregăti o strategie de apărare în vederea evitării atragerii răspunderii penale, i-ar fi transmis, printr-un intermediar, informații nedestinate publicității.

Procurorii spun că inculpata i-ar fi transmis managerului, suspendat în acea perioadă, conținutul adreselor formulate de procurori, natura documentelor solicitate, precum și date cu privire la poziția exprimată de directorul medical al spitalului, în cuprinsul unui înscris destinat exclusiv organelor de urmărire penală, în care ar fi făcut referiri la persoana lui Vasile Râmbu. 

Trebuie spus că acesta și-a anunțat intenția de a candida din partea PSD Suceava la fotoliul de primar al municipiului Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.