Încălțăminte sport contrafăcută, în valoare de 30 de milioane de lei, confiscată de polițiștii suceveni. Polițiștii au descins și au făcut verificări în mai multe locații.

În perioada 15 – 18 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice IPJ Suceava, au desfășurat o acțiune specifică de verificare a unor spații de depozitare ale unei societăți comerciale din localitatea Dornești, județul Suceava, care are ca obiect principal de activitate servicii de comisionariat vamal și antrepozit fiscal.

Din primele verificări și documentația pusă la dispoziție de către Biroul Vamal de Frontieră Dornești a rezultat că în cursul lunii mai 2023, o societate comercială din China a expediat către o societate comercială din Ucraina articole de încălțăminte sport pentru care nu era menționată nici o marcă, folosind ca depozite intermediare punctele de lucru ale celor două firme din județul Suceava, deși mărfurile intraseră în țara noastră prin portul Constanța.

Aceste aspecte au întărit suspiciunile polițiștilor cu privire la mărfurile depozitate la punctele de lucru ale societății susmenționate, ulterior fiind relevat faptul că bunurile au fost depozitate inițial in portul Agigea / Constanța, iar la data de 14.05.2023 au fost transportate pe teritoriul României și depozitate în spațiile comisionarului din Dornești, județul Suceava.

În urma verificărilor efectuate în spațiile de depozitare, a fost identificată o cantitate foarte mare de produse (încălțăminte sport) inscripționate cu diferite mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, cu privire la care există suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Astfel, în urma inventarierii bunurilor identificate în 3 dintre halele ce aparțin comisionarului vamal din localitatea Dornești, a rezultat un număr total de 10.340 colete ce conțin 83.320 perechi încălțăminte sport bărbați / damă, inscripționate cu diferite mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, cu privire la care există suspiciunea că ar fi contrafăcute, în valoare totală estimativă de aproape 30 de milioane de lei.

În acest context, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit dosar penal și începută urmărirea penală în rem.

Totodată, polițiștii au dispus măsura indisponibilizării bunurilor, acestea fiind preluate în custodie până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie formulate propuneri pentru instituirea măsurilor asiguratorii în cadrul dosarului penal.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul unităţii de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.