Urmărire în trafic, la Bilca. Fugarul a încercat să blocheze mașina de poliție. Este vorba despre un bărbat din localitatea Frătăuții Noi.

Luni, ora 14.50, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități pe linie silvică, pe raza comunei Bilca, județul Suceava au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare înmatriculate în Marea Britanie care se deplasa pe DJ 178 C, pe direcția Bilca-Frătăuții Noi și transporta cherestea rășinoase.

 

Șoferul autoutilitarei nu s-a conformat semnalului de oprire făcut de agenți și a continuat să conducă vehiculul cu viteză mărită pe mai multe străzi din comuna Bilca.

La un moment dat, autoutilitara a reintrat pe DJ 178 C și și-a continuat drumul spre comuna Frătăuții Noi.

Pe tot acest traseu de circa 3-4 km, conducătorul auto a fost somat să oprească autoutilitara prin port-vocea autospecialei de serviciu însă nu s-a conformat.

După ce a reintrat pe DJ 178 C, conducătorul auto a blocat în mod repetat autospeciala de serviciu al lucrătorilor de poliție, care au încercat depășirea și blocarea acestuia, prin conducerea autoutilitarei pe contrasens.

Urmărirea a continuat până în curtea unui imobil din comuna Frătăuții Noi, parțial neîngrădit, unde conducătorul auto a intrat cu autoutilitara.

Bărbatul s-a dat jos din vehicul după care a încercat să fugă, fiind însă prins și imobiliazat de polițiști.

Cu ocazia verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Frătăuții Noi.

Autoutiltara condusă de acesta s-a stabilit că este marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în Marea Britanie. Șoferul nu avea aviz de însoțire pentru cheresteaua transportată.

Transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic pentru inventarierea lemnului.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a stabilit faptul că șoferul a transportat cantitatea 2 m.c. cherestea rășinoase, în valoare de 1850  lei.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

De asemenea, șoferul a fost sancționat la regimul rutier pentru neoprire la semnal și circulație pe contrasens cu amendă în cuantum 1.595 lei, fiind luată și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Acesta a mai primit o sancțiune din cauză că autoutilitara nu avea poliță RCA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.