Spitalul Clinic de Urgență Suceava va fi dotat cu echipamente pentru reducerea riscurilor la infecții nosocomiale. Anunțul a fost făcut vineri de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, care a precizat că este vorba despre o investiție de 3,4 milioane euro.

Gheorghe Flutur a declarat că este vorba de un proiect care va fi finanțat cu fonduri europene prin PNRR.

Vor fi amenajate spații pentru izolare microbiologică, saloane de o singură persoană, vor fi montate filtre pentru curățarea aerului și vor fi în spital roboți de dezinfecție.

”În primul rând organizăm saloane de o singură persoană pentru izolare microbiologică. Doi, saloane cu presiune negativă adică aerul care iese întâi trece printr-un filtru ca să nu contamineze mediul ambiant.

Trei, control microbiologic al aerului în blocurile operatoare și în ATI.

Patru, monitorizare și control a calității aerului în ATI, monitorizare automată apoi dotare laborator de microbiologie cu analizoare automate de identificare și depistare a acestor micro-organisme și efectuarea în timp a antibiogramelor.

Cumpărarea unui sistem complet automat de diagnostic molecular pentru analizele de sânge și alte lichide biologice, dotăm secțiile cu aparate de nebulizare, pe bază de ceață de abur extrem de eficiente în combaterea nosocomialelor.

Apoi, roboți de dezinfecție, dotarea cu astfel de roboți, un cabinet mobil de sterilizare a echipamentului personalului sanitar, un sistem de sterilizare medical instrumental bazat pe tehnologii cu plasmă. Sunt foarte importante aceste dotări pentru că va crește gradul de siguranță al pacienților în Spitalul Clinic Județean Suceava”, a explicat Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.