Ministerul Transporturilor a aprobat studiul de fezabilitate pentru A 7, tronson Pașcani-Suceava. Anunțul a fost făcut joi de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că următorii pași pentru aprobarea sunt aprobarea în comisia interministerială și promovarea celor două Hotărâri de Guvern, hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și hotărârea de guvern privind exproprierile.
Gheorghe Flutur a declarat că s-au primit asigurări de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), că după aceste etape se va lansa licitația pentru proiectul tehnic și execuție, lucrul care va avea loc anul acesta.
În județul Suceava drumul intră pe la Dolhasca, continuă pe la Liteni, Udești, Fântânele, Verești, Dumbrăveni, ajungând la nodul rutier din apropierea aeroportului Suceava.
”CJ Suceava și eu personal ne-am implicat din primul moment, atunci când, la Siret, s-a semnat certificatul de urbanism în prezenta directorului general CNAIR, Mariana Ioniță.
 
Proiectul presupune continuarea până la Siret, urmând ca porțiunea de la Suceava până la nodul rutier de la Grănicești să fie la profil de autostradă, iar cea de la Grănicești la Siret să fie drum expres.
Menționăm că și pentru această porțiune exproprierile se vor face la regim de autostradă, urmând ca în perioada următoare, dacă analizele de trafic vor demonstra necesitatea trecerii la regim de autostradă, terenul sa fie pregătit, urmând doar să fie realizată construcția suplimentară.
După cum am mai afirmat, pentru mine este o datorie împlinită. În sfârșit, Bucovina va avea autostradă”, a explicat Gheorghe Flutur. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.